Coneix Lleida. Ciutat i província

La ciutat és al voltant d’un turó esglaonat situat a la vora del riu Segre. Aquest turó és conegut com el turó de la Seu, on es troba la Seu Vella. Se situa a 154,65 msnm (al pòrtic de la seu nova). El terme municipal és situat a l’oest de Catalunya, a la depressió central, dins l’àmbit funcional de Ponent i a la subcomarca segrianenca del Pla de Lleida. S’estén a banda i banda del riu Segre, única via fluvial del municipi juntament amb el Noguerola. (fuente wiquipèdia)

La província de Lleida (en Occità Aranésprovíncia de Lhèida; en castellàprovincia de Lérida) és una demarcació administrativa espanyola amb capital a Lleidaque aglutina 229 municipis del nord-oest de CatalunyaEspanya, amb una població total de 439.253 habitants, la menys poblada.[1][2] El govern provincial és la Diputació de Lleida amb seu a l’edifici anomenat Palau de la Diputació a la rambla de Ferran de Lleida.

Està previst, en virtut de la llei de vegueries aprovada pel Parlament de Catalunya, que la Diputació de Lleida sigui substituïda inicialment per un consell de vegueria i posteriorment per dos: el de la vegueria de Lleida i el de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.[3]

En aquesta província s’hi troba la Vall d’Aran, vall de muntanya culturalment occitana i en la qual s’hi parla una varietat de la llengua occitana, tradicionalment coneguda com a aranès.

(fuente wiquipèdia)

Ajuntament de Lleida. La Paeria

Me mola viajar . Lleida en un día

Vídeo turístico de la ciutat de LLeida

Si quieres conocer su história, sus fuentes de economia, su geografía, todo lo que te ayudarà decidir a quedarte pincha este enlace