Qui som ?

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) de Lleida va ser creada l’any 1984 i està acreditada per a la formació de metges i infermeres . Està formada per set centres de salut acreditats per a la formació especialitzada (Balafia, Bordeta-Magraners , Eixample i Primer de Maig a Lleida ciutat i Les Borges Blanques, Pla d’Urgell i Balaguer). Col·laboren amb nosaltres dos centres hospitalaris: Hospital Universitari Arnau de Vilanova (Institut Català de la Salut), Hospital de Santa Maria, (GSS) i el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques). Actualment la UDMAFIC disposa d’acreditació per formar 14 metges i 2 infermeres residents per any.

Actualment formen part de la comunitat educativa 30 tutors metges, especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, que han estat acreditats per la docència i nombrosos metges especialistes en les diferents branques de la medicina i, per part d’infermeria hi ha 3 tutors, que han estat acreditats per la docència i infermers de les diferents branques de la infermeria que col·laboren en les estades formatives en els mateixos centres de salut, consultoris locals, serveis assistencials, equips d’urgències i emergències, tant d’Atenció Primària com hospitalaris.

L’òrgan que supervisa, planifica i avalua la formació dels residents és la Comissió de Docència, integrada per tutors de tots els centres acreditats, representants de cada promoció de residents, els tutors intrahospitalaris i tècnics i representants dels equips directius i la Regió Sanitària.

Què oferim?

Realitzar la formació en medicina de família i infermeria familiar i comunitària en la nostra Unitat Docent suposa poder desenvolupar totes i cadascuna de les competències de cada especialitat, en tots els escenaris possibles (entorn urbà i rural, EAPs i hospital, urgències i emergències, a la comunitat). Hi trobareu uns ambients amb alta disposició per la vostra formació en un entorn acollidor i alhora amb gran orientació per la vostra docència, en compliment del programes formatius de cada especialitat.

Treballem de forma conjunta amb les altres Unitats Docents d’Atenció Familiar i Comunitària de Catalunya per compartir recursos, homogeneïtzar la formació teòrica (cursos, tallers…) i els continguts de l’aprenentatge i l’avaluació.

Des de l’any 2008 hem anat desenvolupant el mètode de portafoli com element central de la avaluació formativa dels nostres metges i infermeres residents.

El nostre sistema de rotacions està fonamentat en les necessitats individuals i ofereix múltiples possibilitats per adequar-se als interessos formatius que cada resident i tutor estableixin al llarg de la residència).

La Unitat de Suport a la Recerca (USR) de l’Atenció Primària treballa de forma conjunta amb els membres de la UD per formar, assessorar i participar en tots els aspectes relacionats amb la recerca dels residents.

La formació en l’atenció urgent, per a tots i totes les residents, es realitza en una part important amb guàrdies presencials al Centre d’urgències d’Atenció Primària de la Rambla de Ferran (R1 i R4), EAP Balaguer (R2) i EAP Pla d’Urgell (R3) i al servei d’urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A més, hi ha una rotació específica pel servei d’emergències gestionat per l’empresa pública SEM.

Anualment realitzem Jornades per a tutors i residents, amb continguts relacionats amb l’entorn de la formació sanitària especialitzada, les competències assistencials i la recerca

Programa de l’especialitat MfiC

Programa de l’especialitat IFiC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s