Formació en ecografia per als residents

La Unitat Docents Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Lleida, pionera en introduir la formació en ecografia clínica en el programa formatiu dels metges residents de medicina familiar i comunitària.

Els metges residents de 4t. any de Medicina Familiar i Comunitària de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Lleida estan realitzant un programa de formació en ecografia clínica. El programa l’ha el·laborat la Comissió de Docència de la Unitat Docent i consta d’una sessió presencial de 10 hores sobre fonaments físics de l’ecografia, ús dels sistemes d’ecografia, anatomia ecogràfica abdominal i tiroidea normal i vídeos sobre imatges patològiques. Aquesta sessió es va realitzar a l’aula de formació del CAP de Balaguer i els MIRs van poder practicar amb els equips d’ecografia dels que disposa aquest centre.

La segona fase de la formació serà una estada formativa d’una jornada setmanal durant 6 setmanes que realitzaran amb metges de família que son referents d’ecografia als centres docents.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla que està desenvolupant la Gerència de Lleida de l’ICS per a facilitar la utilització de l’ecografia als EAP, i és pionera en quant a formació de metges en període de residència a Catalunya.

Igualment està previst realitzar formació en ecografia carotídea per a les Infermeres Internes Residents (EIR)

ecografia

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s